2024 Verge TS, TS Pro ve TS Ultra Electrics Tanıtıldı

2024 Verge TS, TS Pro ve TS Ultra Electrics Tanıtıldı

2024 Verge TS, TS Pro ve TS Ultra Electrics Tanıtıldı

EICMA'nın ilk piyasaya sürülmesinden dört yıl sonra, göbeksiz makine üretime girdi. Bu gerçekten Verge TS'ye ilk bakış değil; Daha çok üçüncü bir bakış gibi. Verge'ün üretim öncesi, göbek motorlu elektrikli bisikletini ilk olarak 2019 EICMA fuarındaki tanıtımında, ayrıntıların belirsiz olduğu ve teknik özelliklerin henüz kesinleşmediği bildirilmişti. Başta elektrikli olmak üzere birçok üretim öncesi modelde olduğu gibi, bisiklet de yıllar içinde bir dizi değişiklik ve gecikmeye uğradı ve bu yılın başlarında CES fuarında seri üretim programı ve yeni TS Ultra modeli duyurulan başka bir güncelleme geldi. Şimdi, Verge'ün orijinal TS'nin yanı sıra daha güçlü ve üst düzey iki yardımcı model olan TS Pro ve Ultra'yı tanıttı.

Her üç model de Verge'ün tüm tasarımın merkezinde yer alan benzersiz göbeksiz jant motorunu kullanıyor. Tekerleği bir zincir, şaft veya kayış aracılığıyla hareket ettiren geleneksel bir ortaya monte edilmiş elektrik motoruna karşı doğrudan arka tekerlek jantına entegre edilmiş motor ile tüm güç doğrudan yola aktarılır. Motorun entegre edilmesi ayrıca pil takımı için bisikletin ortasında daha fazla alan yaratarak düşük ağırlık dağılımı ve daha hafif yol tutuşu sağlar. Artık aktarma organları bileşenleri çıkarıldığında Verge, öndeki farın etrafında önceki motosikletlere göre biraz daha agresif hale gelecek şekilde gelişen daha yedek bir tasarıma gidebiliyor. Temel model Verge TS, bu alışılmadık elektrik motorundan 107 hp güç talep ediyor. Daha fazla güç için, iddia edilen 137 hp alan TS Pro modeline geçin ve daha yeni TS Ultra'ya atlarsanız, tüm motosikletlerin neredeyse aynı görünmesine rağmen, Verge'ün 201 hp iddia etmesiyle rakamlar baş döndürücü hale gelir. Aslında, üç modeli ayırt edebildiğimiz tek şey, yerleşik kanatçıklara sahip yeni bir burun kaplaması ve Ultra'daki solo koltuk ve kuyruk kapağı ve aralarındaki fiyat farkları. Elektrikli bisikletler için her zaman olduğu gibi, iddia edilen tork rakamları da oldukça şaşırtıcı: 737 lb.-ft. TS ve TS Pro için ve 885 lb.-ft. TS Ultra için.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, TS, çekiş kontrolü, rejeneratif frenleme ve kullanıcının değiştirebilmesi için dört sürücü modu ile birçok güncel teknolojiyi içeriyor.

Verge'ün üç farklı versiyonu bulunuyor: Verge TS, Verge Pro ve Verge Ultra. Temel model Verge TS 4.5 saniyelik sıfırdan 60 mil / saat hıza ve 155 mil menzile sahip olduğunu iddia ediyor. TS Pro modeli 3,5 saniyede 60 mil hıza ulaşıyor ve bir şarjla iddia edilen 217 mil gidiyor.Diğer modellerden saha iyi olduğu iddia edilen TS Ultra, 200 hp'nin üzerinde güç üretiyor ve 0'dan 60'a 2.5 saniyede çıkıyor. Ultra ayrıca daha hızlı bir şarj vaat ediyor; DC hızlı şarj cihazı ile sadece 25 dakikada 21,8kWh pilin yüzde 80 kapasitesine ulaştığı söyleniyor. Ve Tesla'nın NACS şarj konektörünü benimseme niyetini açıklayarak ürünlerini Kuzey Amerika'daki en kapsamlı hızlı şarj sistemine açıyor.

Marka şu anda ön siparişleri kabul ediyor ve bisikletlerinin 2024'ün ortalarından sonlarına kadar müşterilere teslim edilmesinin beklendiğini söylüyor. 

2024 Verge TS / TS Pro / TS Ultra Teknik özellikler

Motor: Göbeksiz hava soğutmalı elektrikli jant motoru

İddia Edilen Tork: 516 lb.-ft. / 737 lb.-ft. / 885 lb.-ft.

İddia Edilen Güç Çıkışı: 107 beygir / 138 beygir / 201 bg

DC Hızlı Şarj Süresi: 55 dk. / 35 dk. / 25 dk.

Aralık: 155 mi. / 217 mi. / 233 mi?

Ön süspansiyon: 4,7 inç seyahat

Arka süspansiyon: Tek şok; 4.1 inç seyahat

Ön fren: 4 pistonlu Brembo M4.32 kaliperler, ABS'li 320 mm diskler

Arka fren: 4 pistonlu Verge kaliper, Galfer 378 mm çevre birimi

Lastikler, Ön/Arka: 120/70-17 / 240/45-17

Tırmık / Tekerlek Açısı: 20,5°/4,3 inç

Dingil:60,6inç

Koltuk Yüksekliği:30,7inç

İddia Edilen Boş Ağırlık:245 kg

 

Önceki Haber Honda'nın CR Elektrikli Proto Arazi Motosikleti İlk Yarışına Çıktı
Sonraki Haber Voge SR1 125cc İncelemesi - Motopark Tv
Benzer Haberler