Bajaj Auto, CNG ile Çalışan İlk Motosikletini 2024'te Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

Bajaj Auto, CNG ile Çalışan İlk Motosikletini 2024'te Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

Bajaj Auto, CNG ile Çalışan İlk Motosikletini 2024'te Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

Bajaj Auto ve Triumph'un Hintli ortağı, sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) ile çalışan dünyanın ilk motosikletini 2024'te piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bajaj Auto'nun Genel Müdürü Rajiv Bajaj, yaptığı açıklamada, bu yıl içinde CNG ile çalışan bir motosikletin duyurulmasını beklediklerini belirtti. Bajaj'a göre, CNG ile çalışan motosikletin halka açık olması gerektiğini vurgulayan Bajaj, bu projenin hızla ilerlediğini ve 2024 lansmanının 2025'te gerçekleşmesini beklediklerini dile getirdi.

Hindistan'daki motosiklet pazarının büyüklüğünü ve çeşitliliğini vurgulayan Bajaj, pazarın "silindir boyutlarına bölündüğünü" belirtti. En popüler silindir boyutlarının 100-125cc ve 150-160cc olduğunu ifade eden Bajaj, bu nedenle CNG ile çalışan bir motosikletin her bir silindir boyutunda tüketicilere hitap etmesi gerektiğini düşündüklerini belirtti. Bu yaklaşımın, tüketicilere geniş bir seçenek sunarak tek bir silindirden ziyade bir portföy oluşturmayı sağlayacağını söyledi.

CNG'nin avantajlarına da değinen Bajaj, sıkıştırılmış doğal gazın (CNG) depolanması için yüksek basınçlı bir silindir gerektirdiğini ve genellikle geleneksel benzinli motosikletlerde bulunan depolardan daha fazla yer kapladığını belirtti. Ancak, CNG'nin fosil yakıtlara alternatif olarak dönüştürülebilme ve daha az emisyon üretebilme gibi avantajlarının olduğunu da vurguladı. Bu özellikler, içten yanmalı araçların çevre dostu bir alternatif olarak CNG'ye geçişini teşvik ediyor.

Önceki Haber Amerikan Honda, Belirli Motosiklet Modellerinde Güvenlik Endişesi Nedeniyle Satışı Durdurdu ve Geri Çağırma Başlattı
Sonraki Haber Zapp i300'ün 2024 IF Tasarım Ödülü Kazandı
Benzer Haberler