BMW'nin Yeni R20 Roadster Konsepti Tanıtıldı

BMW'nin Yeni R20 Roadster Konsepti Tanıtıldı

BMW'nin Yeni R20 Roadster Konsepti Tanıtıldı

Concorso d'Eleganza Villa d'Este fuarında, BMW,iki litrelik R20 boxer motor destekli yeni roadster konseptini görücüye çıkarttı. Bu yeni konsept, BMW'nin gelecekteki bir roadster modeline dair ipuçları barındırıyor. BMW R20, geleneği ve modernliği birleştiriyor ve sıradışı bir beyefendi tarzında güçlü bir görünüm sunuyor. Bütün dikkatleri üzerine çeken asıl unsur, motorun gücü oldu.

R18 kruvazör serisinin 1.8 litrelik motoru zaten oldukça güçlüydü, ancak yeni R20 konsepti daha da büyük bir 2000cc motorla donatılmış. Performans detayları henüz açıklanmadı, ancak bu büyük motorun gücünün yeterli olacağı kesin. R20, atletik tasarımıyla bütün dikkatleri üzerine çekiyor ve kökenlerini belirgin şekilde ortaya koyuyor. Polished silindir kafaları her iki taraftan çıkıntı yapıyor ve açıkta kalan tahrik miliyle R18'e benzerlik gösteriyor. Ancak, R18'in geleneksel kruvazör tasarımının aksine, R20 daha sportif bir tarz sunuyor. Kısaltılmış salıncak kolu, yeniden tasarlanmış çift halkalı çelik çerçeve ve 17 inç yola odaklı tekerlek kombinasyonu ile bu yeni makine, performans odaklı bir geometriye sahip.

R20'nin direksiyon açısı, BMW'nin S1000R modeline benzer şekilde 62,5 derece ile ayarlanmış ve R18'deki 57,3 dereceye göre daha sportif bir sürüş sağlıyor. Toplam uzunluğu da 249 mm daha kısa olan R20, tamamen ayarlanabilir Öhlins süspansiyon sistemi ve ön kısımda ikiz altı pistonlu ISR kaliperler, arka kısımda ise tek dört pistonlu kaliperler ile donatılmış. R20 konsepti ne kadar çarpıcı olsa da, şu anki haliyle üretime geçmesi yakın zamanda mümkün görünmüyor. Ancak, iki litrelik bir varyasyonun üretim hattına girebileceği düşünülüyor. Konseptin minimalist kuyruk ünitesi, muhtemelen yönetmeliklere uygun hale getirilmek için değişiklik gerektirecek.

BMW'nin “pembeden daha sıcak” olarak tanımladığı renk seçeneği dışında, daha geniş bir renk paleti ile sunulması umuluyor. BMW'nin yeni R20 roadster konsepti, markanın gelecekteki tasarım ve mühendislik vizyonunu yansıtıyor. Modern ve klasik unsurları birleştiren bu çarpıcı konsept, motor sporları ve lüks otomobil tutkunları için heyecan verici bir yenilik olarak ön plana çıkıyor.

Önceki Haber CFMoto 800MT-X Üretime Hazır
Sonraki Haber Yamaha'nın Yeni 1000 cc'lik ATV'si Yolda
Benzer Haberler