CFMoto 800MT-X Üretime Hazır

CFMoto 800MT-X Üretime Hazır

CFMoto 800MT-X Üretime Hazır

Mükemmel macera motosikletini tanımlamak, özellikle orta ağırlık segmentinde, birçok üreticinin çözmeye çalıştığı bir muamma. Genellikle 700cc ile 900cc arasındaki motor hacmi, bu segmentte yer alan motosikletlerin ideal dengesini sunuyor. Çinli üretici CFMoto, bu segmenti yeni modeli 800MT-X ile yeniden şekillendirmeyi amaçlıyor. İlk olarak geçen yıl EICMA'da tanıtılan bu model, üretime hazır.

CFMoto'nun 800MT-X'i, markanın MT serisi macera turu motosikletlerinin en arazi odaklı versiyonu olarak ön plana çıkıyor. 450MT modelinin ardından gelen bu model, CFMoto'nun 800 platformuna dayanıyor ve KTM'nin 790 platformunu temel alıyor. Bu nedenle, 800MT-X, CFMoto'nun KTM 790 Adventure Rallisi'ne yanıtı olarak görülüyor. Eğer CFMoto bu modeli ABD pazarında satışa sunarsa, muhtemelen Ibex 800 X olarak adlandırılacak. 800MT-X, KTM 790 platformuna dayanması nedeniyle, motor ve çerçeve gibi bileşenleri büyük bir ölçüde KTM 790 Adventure ile benzerlik gösteriyor. 94 beygir gücü ve 57 Nm tork üreten motoruyla, performans açısından KTM 790 Adventure'ı tanıyanlara yabancı gelmeyebilir.

Elektronik sistemleri de oldukça sofistike olan 800MT-X, çoklu sürüş modları, değiştirilebilir ABS ve büyük, tam renkli TFT ekran gibi özelliklerle donatılmış. Bu özellikler, teknoloji meraklılarını memnun edecek bir düzeyde. Konsept aşamasında Brembo frenler ve Akrapovič susturucu gibi premium bileşenlerle dikkat çeken 800MT-X, üretim versiyonunda daha uygun maliyetli bileşenlere yer veriyor. Brembo kaliperler yerine J. Juan kaliperler kullanılırken, Akrapovič susturucu yerine standart CFMoto markalı bir egzoz sistemi kullanılmış.

Orta sıklet macera motosikletlerine olan ilgi giderek artıyor. Yamaha Tenere 700 ve KTM 790 Adventure gibi modellerle rekabet eden CFMoto, 800MT-X ile bu segmentte güçlü bir konum elde etmeyi hedefliyor. CFMoto'nun 800MT-X modeli, orta siklet ADV segmentinde dikkat çekici bir seçenek olarak ön plana çıkıyor. KTM 790 platformuna dayanan güçlü ve sofistike yapısıyla, macera tutkunları için oldukça ideal bir seçenek olmayı hedefliyor. 800MT-X'in üretime geçmesiyle, CFMoto'nun bu segmentteki rekabeti kızıştıracağı kesin.

Önceki Haber Honda CB650R E-Debriyaj İncelemesi
Sonraki Haber BMW'nin Yeni R20 Roadster Konsepti Tanıtıldı
Benzer Haberler