Honda CB125R 2024 İncelemesi

Honda CB125R 2024 İncelemesi

Honda CB125R 2024 İncelemesi

Honda, 2024 model yılı için CB125R'yi sunuyor. Üretiminden bu yana gelişen ve olgunlaşan donanımı ve tasarımıyla dikkat çeken CB125R, Honda'nın ‘Neo Sports Café’ ailesinin en küçük üyesi. Japon üretici, CB125R'yi sürekli olarak güncellemekte ve 2021'de silindir başına 4 valfli motor ile 41 mm'lik Showa SFF-BP çatalı gibi önemli iyileştirmeler sunmuş. 2023 yılında ise yeni bir renk yelpazesiyle karşımıza çıkmış.

2024 modeli ise Euro5+ onaylı ve zenginleştirilmiş ekipmanlarıyla dikkat çekiyor. Yeni özel gösterge paneli aracılığıyla kontrol edilen 5 inçlik TFT renkli ekran, sürücülere hız, devir sayacı parametreleri ve yakıt tüketimi gibi bilgileri sunuyor. Ayrıca, vites değiştirme Led'lerinin etkinleştirilmesi gibi özellikler de mevcut. Yeni model, Mat Cynos Gri Metalik, İnci Soğuk Beyaz, Resif Deniz Mavisi Metalik ve İnci İhtişamı Kırmızısı olmak üzere dört yeni renk seçeneği sunuluyor. Tüm bu renklerde modelin logosu zıt renklerde bulunuyor.

Motor tarafında ise CB125R, dört zamanlı, dört valfli tek silindir motoruyla güçlendirilmiş ve Euro5+ homologasyonunu sağlayacak şekilde egzoz sistemi ve haritalama güncellenmiş. Altı vitesli şanzımanı ve 105 km/s hıza ulaşabilen performansıyla dikkat çekiyor. Şasi kısmında ise çelik kutu salınım kolu ve preslenmiş çelik yapıyla karşımıza çıkıyor. Ağırlık dağılımı dengeli olduğu için mükemmel bir manevra kabiliyeti sağlıyor.

Tam LED aydınlatma sistemi, dönüş göstergeleri de dâhil olmak üzere modern bir görünüm sunuyor. Yakıt tüketimi ise oldukça ekonomik ve dolu bir tankla 460 km'nin üzerinde bir menzil sunuyor. Honda CB125R, sportif bir görünümle, güncellenmiş özelliklerle ve dayanıklı yapıyla 2024 model yılında da dikkatleri üzerine çekiyor.

Önceki Haber Zapp i300'ün 2024 IF Tasarım Ödülü Kazandı
Sonraki Haber Yamaha'nın Elektrikli Motokros Motosikleti Geliyor
Benzer Haberler