Honda'nın CR Elektrikli Proto Arazi Motosikleti İlk Yarışına Çıktı

Honda'nın CR Elektrikli Proto Arazi Motosikleti İlk Yarışına Çıktı

Honda'nın CR Elektrikli Proto Arazi Motosikleti İlk Yarışına Çıktı

 

Geçen hafta 2023 Japonya Motokros Şampiyonası'nın sondan bir önceki turunda yeni CR Electric Proto'yu tanıtan Honda dünya sahnesine yeni bir girişim daha getirdi. 

Honda'nın yeni prototip aracının resmi küresel yarış lansmanı, serinin önde gelen IA1 kategorisindeydi ve ilk kez rekabetin yarışa çıktı. CR Elektrik Proto'nun Japonya yarışmasına girişi, Big Red'in kendi geliştirdiği bir elektrikli motosikleti resmi bir yarışta sahaya sürmeye yönelik ilk girişimi oldu. Motosiklet, Honda'nın 2019'da Tokyo Motor Show'da ortaya çıkardığı prototiple yakından ilişkili ve şirketin yakın gelecekte bir elektrikli motosiklet pazarlama konusunda ciddi olduğunun bir başka kesin işareti. CRF250R/CRF250RX'yi temel alan CR Electric Proto, bisikletin gazla çalışan 249cc DOHC single'ı yerine çerçeve rayları arasına bir elektrik motoru, güç kontrolörü ve pil takımı yerleştirir. Marka, gazla çalışan CRF250R eşdeğer performansa sahip şarj edilebilir bir bisiklet yaratmak istediğini söyledi.

Birçoğu, elektrik motorlarının güç özelliklerinin özellikle arazi motorları için ideal olduğunu ve motokrosun mantıklı bir başlangıç noktası olduğunu söyledi. Bu, bir elektrik motorunun anlık torkunun büyük bir avantaj sağlayabileceği ve doğrudan menzilin önemli olmadığı bir alandır. Prototip parçalarını toprak yolda test etmenin de bir faydası var; Bir motokros bisikletinin hayatta kalması gereken acımasız titreşime, sürekli darbelere ve çamurlu ortama dayanabilen herhangi bir motosiklet, muhtemelen günlük yol kullanımıyla kolaylıkla başa çıkabilecektir. Honda'nın CR Elektrik Proto ile yarıştığı hafta sonu, programın devam eden gelişimi için her türlü değerli veriyi sağladı ve hatta 2025 yılında da yeni elektrikli model sunma taahhüdünde sağlam bir adım attı. 

Önceki Haber Royal Enfield Himalayan Modeli Tanıtımı
Sonraki Haber 2024 Verge TS, TS Pro ve TS Ultra Electrics Tanıtıldı
Benzer Haberler