Honda ve GM, Hidrojen Hücreleri Üretiminde Güçlerini Birleştiriyor

Honda ve GM, Hidrojen Hücreleri Üretiminde Güçlerini Birleştiriyor

Honda ve GM, Hidrojen Hücreleri Üretiminde Güçlerini Birleştiriyor

Honda ve General Motors (GM), düşük maliyetli hidrojen hücreleri üretme misyonunda önemli bir adım atmaya karar verdiklerini açıkladılar. Otomotiv devleri, Fuel Cell System Manufacturing LLC (FCSM) adlı ortak girişim tesisinde hidrojen yakıt hücresi sistemlerinin üretimine başlamak üzere bir araya geldiler. Bu 70.000 metrekarelik Michigan tesisinin 2017'de gerçekleştirilen ortak yatırımı, her iki şirkete de yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler sağlama kapasitesi sunuyor.

Honda ve GM'nin ortaklığı, yüksek hacimli H2 araç üretimine yönelik ilk büyük adımı temsil ediyor. FCSM Başkanı Süheb Hak, "Her iki şirketin devam eden yatırımları ve taahhüdü, FCSM'deki başarımızı artırıyor" diyor. Bu ortaklık, çok çeşitli uygulamalar ve müşteriler için yüksek kaliteli, dayanıklı ve uygun fiyatlı hidrojen yakıt hücresi sistemleri üretme misyonlarına tam anlamıyla uygun olduğunu dile getirdiler.

Honda Motor Europe, geleceğin hidrojen yakıt hücreli sistemlerinin prototiplerini piyasaya sürerek bu teknolojiye olan taahhüdünü gösteriyor. Honda, 2050'ye kadar tüm ürünlerinde karbon nötrlüğüne ulaşma sözü vermiş, bu da hidrojen hücreleriyle güçlendirilmiş iki tekerlekli araçların gelecekteki önemini vurguluyor. Ortaklık, 2013'ten bu yana devam eden Honda ve GM işbirliğinin bir ürünüdür. Şirketler, teknoloji maliyetlerini düşürmenin yanı sıra değerli metallerin kullanımını azaltma konusunda da odaklanıyorlar. Yeni nesil yakıt hücreli sistemlerin, önceki modellere göre üçte iki daha uygun fiyatlı olması hedefleniyor.

FCSM Başkan Yardımcısı Tetsuo Suzuki, "Detaylara önem veren ve kaliteye odaklanan bir seri üretim zihniyeti getirdik ve şimdi yakıt hücresi teknolojisinin gelecekteki uygulamaları ve hidrojen çağının başlangıcı için müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız" diyor. Honda ve GM'nin ortaklığı, otomotiv endüstrisinin sürdürülebilir enerji ve çevresel bilinç konusundaki taahhütlerini güçlendirmeye devam ediyor.

Önceki Haber Aerostich Kanetsu Isıtmalı Motosiklet Yeleği İncelemesi
Sonraki Haber Schuberth C5 Kask İncelemesi
Benzer Haberler