Koruma gözlüğü zorunlu hale getirildi.

Koruma gözlüğü zorunlu hale getirildi.

Artık bu sürücülerin kasklarının yanı sıra gözlerini dış etkenlere karşı koruyacak özel koruma gözlüklerini takmaları gerekecek.

İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan bu değişiklikle, trafikte güvenlik önlemleri artırıldı. Motorlu bisiklet, motosiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerine artık kasklarına ek olarak dış etkenlere karşı koruyacak, görüşlerini engellemeyecek ve normal görüşlerini bozmayacak renkli veya renksiz koruma gözlüğü takma zorunluluğu getirildi. Öte yandan, kasklarında zaten koruma gözlüğü bulunan sürücüler bu yeni zorunluluktan muaf tutulacaklar.

Bu değişiklikle birlikte motorlu bisiklet, motosiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerinin trafikte daha güvenli bir şekilde seyahat etmeleri hedefleniyor. Gözlerini dış etkenlerden koruyacak koruma gözlükleri, sürücülerin görüşlerini rahatsız etmeden, trafikte daha iyi bir görünürlük sağlayacak. Aynı zamanda, bu düzenlemeyle gece saatlerinde reflektör giysiler giymeleri gereken sürücülerin de trafikteki güvenlikleri artırılmış olacak. Bu yeni düzenleme, trafikteki kazaların önlenmesine ve sürücülerin korunmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. 

Ayrıca denetimlerde bu kurala uymayanlara ceza da yazılacağını belirtmekte fayda var.

Sonraki Haber Türkiye'de Motosiklet Satışları Son İki Yılda İki Katına Çıktı
Benzer Haberler