Norton Motorcycles, 125. yıl dönümü Limited Edition motosiklet koleksiyonunu tanıttı

Norton Motorcycles, 125. yıl dönümü Limited Edition motosiklet koleksiyonunu tanıttı

Norton Motorcycles, 125. yıl dönümü Limited Edition motosiklet koleksiyonunu tanıttı

Norton Motorcycles, Norton'un 125. yıl dönümüne özel Limited Edition motosiklet koleksiyonunu tanıttı. Commando 961, V4SV ve V4CR'den oluşan koleksiyonda 125 motosiklet satışa sunulacak.  Mevcut model yelpazesinden altı sınırlı üretim motosiklet, Norton'un zengin tarihine saygı duruşunda bulunacak ve iki eski üretim modelin ve iki klasik yarış motosikletinin tasarımını yansıtacak: Energette, Manx, Formula 750 Works Racer ve NRS588. Her motosiklet, mevcut Norton serisinin özelliklerini içerecek: Commando 961, V4SV ve V4CR. Bunlar sınırlı sayıda üretildiği için, tüm koleksiyonda sadece 125 modellik bir üretim olacak ve V4CR ‘de bu üretime dahil edildiğinde, toplam 200 model üretim çalışmasından gelecek.

Koleksiyon hakkında

Energette, Norton'un bisiklet çerçevesi tasarımını 142cc Clément motor ve iki vitesli Sturmey Archer şanzıman eşliğinde kullandı. Commando 961'i temel alan Commando 961 LE 'Energette', koyu sarı boyası, kahverengi deri selesi, alaşım boyundurukları, doğal alaşımlı motoru, gümüş farı, cilalı alaşım gidonu ve cilalı Öhlins süspansiyonu ile orijinal makineden ilham alıyor. Renk uyumlu koltuk kaportası da Limited Edition logosunu taşıyan 125. yıl dönümü hatıra arması taşıyor. Tarihin en başarılı İngiliz yarış motosikletlerinden biri olan Norton Manx, 1937'de geliştirildi ve 1962'ye kadar üretildi, bu da onu en uzun süredir devam eden seri üretim yarış motosikletlerinden biri haline getirdi.

Komando 961 LE 'Transatlantik'

Commando 961'i temel alan Commando 961 LE 'Transatlantic', benzin deposu, hava kutusu, koltuk ünitesi ve koltuk kaportasındaki ikonik kırmızı, beyaz ve mavi renk düzenini yeniden yorumluyor. Buna siyah bir motor, siyah ayaklıklar ve siyah boyunduruklar eklendi. Renk uyumlu koltuk kaportası da diğer Limited Edition modeller gibi hatıra armasını taşıyor. 

Komando 961 LE '588', V4SV '588' ve V4CR '588'

588 cc sıvı soğutmalı çift rotorlu Wankel motora sahip olan Norton F1, hakim olan 588 cc döner motorlu yarış motosikletlerinin yollarda yasal versiyonuydu. Commando 961'i temel alan Commando 961 LE '588', döner yarış motorlarının tasarımından ipuçları alıyor. '588' bu yarış tavrını siyah motor, siyah ayaklıklar, siyah boyunduruklar, siyah
Öhlins süspansiyon, karbon fiber ayna, kol koruması, karbon fiber sineklik ve ikonik altın jantlarla yansıtıyor. Bu modelde hatıran armasını taşımaktadır. V4SV '588' ve V4CR '588' de aynı yarış görünümünü paylaşıyor ve altın eloksallı OZ Racing jantları ve koltuk ünitesinin üst kısmına 125. yıl dönümü hatıra arması ekliyor.

Tüm modeller, koleksiyonun 18-26 Kasım 2023 tarihlerinde Motorcycle Live'da ilk kez halka açılmasının ardından doğrudan veya Norton'un satış ortağı ağı aracılığıyla satın alınabilecek.

Limited Edition koleksiyonu hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.nortonmotorcycles.com

Önceki Haber HARLEY-DAVIDSON X350 ve X500 TANITILDI
Sonraki Haber OSET'in tamamen yeni TXP-20 ve TXP-24'ü baştan aşağı yeniden tasarlandı
Benzer Haberler