Royal Enfield Himalayan Modeli Tanıtımı

Royal Enfield Himalayan Modeli Tanıtımı

Royal Enfield Himalayan Modeli Tanıtıldı

İlk kez pil gücüyle çalışan Royal Enfield, 'Him-E' prototipi olarak tanıtıldı. Ana yapısal eleman olarak pil kutusu tasarımını kullanır; organik gövdeye sahiptir. Üretim modelinin, e-mobilite şirketi Stark Future'dan girdiler alması bekleniyor. Royal Enfield, ikinci nesil Himalayan ile birlikte, ilk elektrikli motosikleti olan 'Him-E' olarak adlandırılan motosikletini EICMA 2023'te tanıttı. Dünya için ilk kez prototip formunda gösterilen tamamen elektrikli Royal Enfield Himalayan, şirketin açıklamalarına göre sadece bir konsept değil, gelecekte geziler ve keşifler için sürdürülebilir mobilite çözümlerini teşvik etme ihtiyacını göz önünde bulundurarak geliştirilmiş bir "test laboratuvarı" olarak tanımlanıyor. Royal Enfield, Himalayalar'da Him-E'nin test edildiği kısa bir videoyu bile yayınladı, motosikletin sessiz bir şekilde dağ yollarında tırmandığını gösteriyor.

Şu anda pil gücüyle çalışan Himalayan'ın hala sadece bir test laboratuvarı olduğu göz önüne alındığında, herhangi bir spesifikasyon açıklanmamıştır. Ancak motosiklet üreticisi, pil kutusunun kendi tasarımı olduğunu ve motosiklet üzerindeki ana yapısal eleman olarak kullanıldığını doğrulamıştır. Him-E ayrıca ağırlığı azaltmak için tank yapısı için organik keten lifi kullanırken, bu yapı aynı zamanda sürücüyü ağırlamak için arkaya doğru akar, kuyruk bölümü ise alüminyum gibi görünmektedir.

Tamamen elektrikli Himalayan, benzersiz yuvarlak fara (ana farın etrafını saran LED Gündüz Sürüş Lambaları ile birleştirilmiş), şarj portunun tank yapısının üstüne monte edildiği görünüyor ve motor, güç elektroniği montajının altına, pil kutusunun arkasına yerleştirilmiştir. Him-E, tüm arazi lastikleri ile donatılmış büyük, jantlı tekerleklere, Ohlins'ten tedarik edilen ters çatal ve monoshock'a, ve bir zincir tahrik sistemine sahiptir.

Üretim versiyonunun güçlü bir motor içermesi bekleniyor.

Him-E projesi hakkında konuşan Royal Enfield'in Baş Büyüme Sorumlusu - Elektrikli Taşıtlar, Mario Alvisi, "Elektrikli Himalayan Test Laboratuvarı sadece bir tasarım konseptinden çok daha fazlası. Bizim için bu, gelecekte bize ne bekleyeceğimizin bir vizyonu ve bir bakıştır. Royal Enfield'da hayata geçirilen çok daha büyük bir elektrikli mobilite planı bulunmaktadır ve saf motosikletçiliğin birden fazla 'elektriklendirilmiş' ifadesi üzerinde çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Şu an için tamamen elektrikli Himalayan'ın Royal Enfield ürün yelpazesinde nerede yer alacağı belirsizdir. Bununla birlikte, Him-E'nin üretim versiyonunu 2025 yılında görmeyi bekliyoruz ve bu versiyonun, Royal Enfield'in %10.35'lik bir hisse satın aldığı elektrikli mobilite firması Stark Future'dan önemli teknik girdiler içerebileceğini düşünüyoruz.

Önceki Haber Yamaha Ténéré 700 Explore 2024 Tanıtımda
Sonraki Haber SUZUKİ BOULEVARD C50 İNCELEMESİ
Benzer Haberler