Yamaha Tenere 2025 Yılında Yenileniyor

Yamaha Tenere 2025 Yılında Yenileniyor

Yamaha Tenere 2025 Yılında Yenileniyor

Beş yıllık üretimin ardından, Yamaha Tenere'nin gizlenmiş bir prototipinin casus fotoğrafları ortaya çıktı ve bu modelin 2025 için yenilendiğini gösteriyor. Tenere 700'ün piyasaya sürülmesinden bu yana şirket için büyük bir başarı olduğuna şüphe yok. 2019 yılında piyasaya sürülen temel model, farklı varyasyonlarla genişletildi, ancak tasarımı bugüne kadar büyük ölçüde bir değişim göstermedi. Şimdi, Yamaha'nın Tenere'de ince ayarlar yapma zamanı geldi. Tenere'nin popülaritesi ve çok yönlülüğü, lansmanından bu yana her yıl büyüyen ürün yelpazesiyle kanıtlanıyor. İlk olarak tek bir model olarak başlayan süreç, şimdi Tenere 700 Dünya Rallisi, Tenere 700 Rally Edition, Tenere 700 Extreme ve Tenere 700 Explore gibi çeşitli modellerle genişleme kaydetti. Yamaha, 2025 yılı için Tenere'de ince ayar yaparak bu ek modellerdeki revizyonları takip edebilecek ve minimum masrafla ürün gamında önemli bir yükseltme yapabilecek.

Prototipteki Değişiklikler

Testte görülen prototip, yeni kaportanın detaylarını gizleyen kalın bir kauçuk tabakayla kaplanmış, ancak yeniden tasarımın unsurları hala görülebiliyor. En önemlisi, şeffaf plastik bir merceğin arkasında yeniden konumlandırılmış lambalara sahip yeni bir far tasarımı ile de dikkatleri çekiyor. Bu tasarım, orijinal versiyona aile benzerliğini korurken güncellenmiş bir görünüm sağlıyor. Üst kısmında, daha fazla rüzgâr koruması sağlamak için ekran yeniden tasarlandı ve ışığın her iki tarafındaki kaplama daha geniş bir şekilde görünüyor. Yeni kaplama, her iki tarafta daha da aşağıya doğru uzanıyor ve neredeyse orijinalinden daha fazla koruma sağlayan yeniden tasarlanmış bir motor korumasıyla buluşuyor. Ancak koltuk ünitesi ve yakıt deposu gibi diğer unsurlar önceki modelle aynı şekilleri taşıyor gibi görünüyor. Ön çamurluk da taşınan bir parça ama ekranda yeniden tasarlanmış el korumaları da bulunuyor.

Teknik Değişiklikler

Teknik değişiklikler, en azından casus kamera merceğinin ortaya çıkarabildiği kadarıyla minimal düzeyde. Şasi, çatal, frenler ve salınım kolu, tıpkı CP2 paralel ikiz motor gibi, öncekiyle aynı görünüyor. Görülebilen değişikliklerden biri, arka amortisörün artan oranlı geometrisi için yeniden tasarlanan bağlantıdır. Bu, test motosikletindeki el yapımı bir prototip bileşen gibi görünüyor ve Yamaha'nın çeşitli farklı bağlantılar üzerinde deneyler yaptığını da gösteriyor.

Yükseltmelerin kozmetik niteliği ve bu prototipin durumu göz önüne alındığında, revize edilen Tenere 700'ün 2025 model yılı için hazır olmasını ve bu yılın sonuna doğru, muhtemelen EICMA fuarında Kasım ayında resmi olarak piyasaya sürülmesini bekleniyor. Yamaha Tenere, 2025 yılı için yapılan bu yeniliklerle birlikte hem estetik hem de fonksiyonellik açısından motosiklet tutkunlarının ilgisini çekecek gibi görünüyor. Bu yeni modelle, Yamaha'nın başarısını sürdürmesi ve pazar payını daha da genişletmesi muhtemel.

Önceki Haber QJMotor SRK400RR İncelemesi
Sonraki Haber Ryvid Anthem Elektrikli Motosiklet İncelemesi
Benzer Haberler